FAQ

Эти вопросы сотрудники Natuzzi Editions чаще всего слышат от своих клиентов.Если вы не нашли здесь нужной информации, свяжитесь с нами или обратитесь в ближайший магазин.

Мебель Natuzzi Editions не продается с фабрик или через интернет. Она представлена только в фирменных магазинах и у наших авторизованных представителей. Чтобы найти ближайший магазин или представителя Natuzzi Editions, воспользуйтесь разделом «Поиск дилера».

Кожа адаптируется к условиям окружающей среды. Ее температура зависит от температуры в комнате и от тепла вашего тела. Кроме того, она поддерживает постоянную температуру, комфортную для вас.

Нет, в нормальных условиях кожа сама по себе не начнет ни трескаться, ни расслаиваться. Правда, это может произойти с цветным покрытием. В большинстве случаев такие дефекты поддаются ремонту — это ненамного сложнее, чем перекрасить стену. Однако не всегда ремонт отделки будет простым. Кроме того, на коже могут появиться отметины.

Шрамы, морщины, следы от укусов насекомых, вены — эти отметины всегда есть на поверхности натуральной кожи.Если они вам не нравятся, мы рекомендуем обратить внимание на кожи из коллекции Natuzzi Protecta. Они обработаны специальным образом, поэтому их поверхность намного однороднее и практически без отметин. На кожах из коллекции Natural естественных отметин намного больше — вы можете заметить на них и укусы, и шрамы, и растяжки. Краситель может лечь на такие кожи неравномерно. Даже на одной шкуре встречаются участки разных оттенков; это связано с отсутствием такой обработки, как у кож Protecta. Отметины, неоднородная окраска — это не дефекты кожи, а доказательства ее натуральности. К ним следует относиться как к печати подлинности и качества.

Это правда. Кожа — побочный продукт мясного производства.Больше всего кож покупают производители обуви.и только 10% шкур, продаваемых в мире, используются в производстве мебели.

Если вы беспокоитесь, что ваш питомец повредит кожаную обивку, мы советуем выбирать более прочную кожу, подходящую для жизни с домашними животными.Вам стоит присмотреться к кожам из коллекции Protecta, так как их намного проще отремонтировать.Кроме того, благодаря особой цветной отделке на них меньше заметны следы ремонта.

Категория кожи определяется, в первую очередь, по происхождению шкуры. Шкуры поступают со всего мира и сортируются по своим натуральным особенностям. Некоторые особенности встречаются реже, и такие шкуры ценятся выше, так как они требуют меньшей обработки, прежде чем стать пригодными для использования в мебельном производстве. Шкуры из Южного полушария встречаются чаще и демонстрируют больше особенностей, характерных для натуральной кожи.По сравнению со шкурами из Северного полушария, они менее эластичны. Шкуры из Южного полушария обычно служат сырьем для производства кож Protecta. Кожи высших категорий обычно изготавливаются из шкур из Северного полушария. Однако иногда мы используем и шкуры из Южного полушария для производства кож из коллекции Natural. Каждая натуральная шкура имеет характерные особенности, поэтому оттенок после окраски может различаться. Это не дефект.

Окончательная цена продукта во многом определяется качеством использованной кожи. Чем выше категория кожи, тем дороже мебель. На цену также влияют размеры изделия, стиль, тип ножек, швы. Компания Natuzzi прикладывает множество усилий, чтобы наши диваны и кресла выглядели привлекательно со всех сторон. Если вы решите поставить диван в центре комнаты, вы и сами заметите, с каким вниманием исполнены мельчайшие детали.

Кожи Natural — это необработанные кожи, на которых больше естественных отметин, часто неоднородного цвета.

Кожи Protecta обработаны, поэтому естественных отметин на них меньше, а цвет более однородный.

Мы предлагаем несколько артикулов, каждый из которых представлен в разных цветах. Одни кожи более толстые, другие тоньше. Для более объемного эффекта мы иногда добавляем второй оттенок. Некоторые кожи с тиснением, некоторые — гладкие. Палитра цветов постоянное меняется; в нее входит более 150 оттенков.В нашем ассортименте каждый найдет вариант в соответствии со своими предпочтениями. В любом случае выбор остается за вами.

Двоение: сами по себе шкуры слишком толсты, чтобы использовать их для обивки или в производстве. Шкуру отправляют в специальный станок с лезвием, которое распиливает (двоит) ее вдоль на два слоя. Нижний слой называется спилком. Спилок можно отшлифовать (скорректировать) и покрыть тиснением с рисунком зерна. Полученная кожа используется для обивки спинки и боков дивана, что позволяет снизить итоговую стоимость. Спилок — это 100% натуральная кожа, которая обрабатывается точно так же, как и лицевая кожа.

Лицо — верхний слой, получаемый в процессе двоения, называется лицом или лицевой кожей. Волокна такой кожи более мелкие, чем у спилка, поэтому ее обычно используют в зонах, подвергающихся значительному износу. 
Кожа с полностью сохраненным естественным зерном — это лицевая кожа, на которой сохранилась естественная текстура шкуры. Она не подвергалась коррекции.

Скорректированное зерно получается, когда поверхность лицевой кожи шлифуют, чтобы уменьшить проявления некоторых естественных особенностей. Для коррекции используются разные техники. Чаще всего используются шлифовка и полное удаление естественного зерна с последующим тиснением. Отдельно выделяют легкую шлифовку поверхности, цель которой — сгладить самые выраженные неровности текстуры.

Тисненое зерно: рисунок зерна «выдавливается» на коже с помощью специальных роликов. Этот способ позволяет получить как мелкое зерно, похожее на натуральное, так и крупное и глубокое, как на крокодиловой коже.

Категория кожи: этот показатель зависит в первую очередь от региона происхождения необработанной шкуры. Категория кожи влияет на ее стоимость.

Подтяжка — обработка кожи, окрашенной анилиновыми красителями, с помощью воска или масла. В результате подтяжки воск или масло ложатся на поверхность кожи дополнительным слоем, делая основной цвет светлее.

Все подушки Natuzzi Editions наполнены упругим пеноматериалом. 
Он соответствует нашим стандартам качества; при его производстве не используются фреоны и хлорфторуглероды.

Пеноматериалы разной плотности: мы используем более 10 пеноматериалов с разной плотностью. 
Это позволяет нам варьировать мягкость и упругость нашей мебели и подобрать идеальный материал для реализации идей дизайнеров.

Подбивка: мы оборачиваем каркас сидений несколькими слоями термоскрепленного волокна, чтобы они лучше сохраняли форму и были удобнее.

Ленточная система: для дополнительной упругости днищ и спинок мы используем запатентованные прочные эластичные ленты. Этот материал, применяемый в автомобильной и авиационной промышленности, заменил традиционные металлические пружины.

Ленточное плетение предлагает ряд уникальных преимуществ. В частности, ленты обеспечивают одинаковую поддержку по всей длине рамы, не скрипят, не ржавеют, не рвут подушки, в отличие от пружин.

Конструкция рамы в разных моделях может отличаться. Мы используем специализированные рамы, изготовленные из твердых пород дерева (ель, канадская ель, бук). В состав рамы также входят фанера, ориентированно-стружечная плита (ОСП), древесностружечная плита и мазонит. Некоторые рамы включают металлические или резные элементы. Для подвески используется особое плетение из прочных эластичных лент. Подвесная система наших рам прослужит дольше, чем любые пружинные конструкции. Эти технологии позволяют нам производить мебель в любом стиле, от классического до современных моделей с открытым основанием.

Вы можете приобрести специальный набор для ухода в наших магазинах. Если этот вариант вам не подходит, мы рекомендуем использовать раствор нейтрального мыла и сухие мягкие салфетки из белой ткани. Не следует использовать кондиционеры и любые химические очищающие вещества. Регулярное стирание пыли и удаление пятен сразу после их появления позволит сохранить вашу мебель неизменной на долгие годы. Не забывайте, что внешний вид натуральной кожи может меняться в процессе старения.

Подробная информация:
- КОЖАНАЯ ОБИВКА
- КОЛЛЕКЦИЯ КОЖ PROTECTA
- КОЛЛЕКЦИЯ КОЖ NATURAL

Все виды кож со временем выцветают. Под воздействием прямых солнечных лучей она будет выцветать быстрее. 
Кожи Protecta дольше сохраняют цвет, чем кожи Natural.

Кожа — эластичный материал. Ее форма зависит от активности использования. Вспомните, как разнашивается новая обувь — с диваном происходит то же самое. Растянутая кожа — это не дефект, а доказательство натуральности.

подробнее
НАПИШИТЕ НАМ

X
Choose your nearest store
Ask for info at your nearest store
* Mandatory fields

Privacy Policy

 

Privacy and the protection of personal data are very important to Natuzzi S.p.A. and the other companies belonging to the Natuzzi Group. The aim of this Privacy Policy is – therefore – to inform you about the ways in which we process your data for marketing purposes and in order to help us manage your participation in the Natuzzi Community.

 

What kind of personal data will we use?

Personal and contact information

We may use the personal and contact information provided to us when you enter into a purchase contract for Natuzzi products, request a quote or information about our products, register with the Natuzzi Community or sign up for our newsletters (hereinafter known collectively as “Data”).

 

In order to be able to request information and/or complete the process of registering with the Natuzzi Community, all the data indicated with an asterisk in the respective forms must be provided.

 

Additional data

With your consent, we may also use Data relating to you gathered according to different means than the ones just described.

 

More specifically, we may gather the following types of data:

 

Why will we use your data and what legal basis we will adhere to?

If you grant your consent, we will use your data for each of the following purposes, including through the use of electronic means:

a)       in order to send you – using the contact information provided by you – newsletters, information on products and services provided by our company, offers and promotions, and to conduct market research. For example, we might send you emails or instant messages (e.g. via SMS and WhatsApp), send you promotional material to your postal address or contact you on the phone via an operator.

b)       in order to examine your preferences, the ways in which you interact with us and your purchasing behaviour. More specifically, in order to better understand your tastes and interests as regards our products and correspondence, we may examine – including using automated systems – the information you provide to us in order forms and quote requests, purchases made by you at Natuzzi stores in the last ten years, your interest in the correspondence and newsletters we send you, your visits to our websites, the way you use our apps and your interest in our social media channels (e.g. Facebook). For more information on the Data we may obtain as a result of you browsing our internet websites and/or using our apps, please consult the relevant privacy documents. Finally, we may supplement your profile with information of a statistical natural that we lawfully obtain from other sources: this could be in relation to where you live (e.g. demographic information, geo-referencing data etc.) or the electronic devices you use to interact with us.

In any case, this kind of profiling activity shall not have any legal consequences on you, nor will it have a significant effect on you personally.

 

Moreover, in the event that you have filled in a form for the request for information, we will use your Data:

c)       to provide you with the information requested;

 

And, in the event you have filled in the Natuzzi Community registration form, we will use your Data for the following purpose, including through the use of electronic means:

 

d)       to manage your participation in the Natuzzi Community. Your Data will be used to provide you with discounts and other advantages which may be made available to you. More generally, it will be used to satisfy all related contractual and administrative requirements.

 

Registration with the Natuzzi Community is optional and neither registration nor the information request is in any way dependent on you granting your consent for the data processing purposes set out at (a) and (b).

 

Who is the data controller?

The data controller is Natuzzi S.p.A., whose contact details are shown below.

 

How long will we store your Data for?

We will only store your Data for the period of time necessary to pursue the various data processing purposes.

 

As regards the Natuzzi Community, your Data will not be stored for processing for longer than the time necessary to manage your participation in the Natuzzi Community. In the event that you decide to leave the Natuzzi Community, your Data will be deleted within 30 days.

 

For the purposes set out at (a) and (b), your personal and contact information will be stored for processing until such time as you revoke your consent, while information relating to your purchases will be stored for processing for no longer than 10 years from the date of collection. Information relating to your interactions with us will be stored for no longer than 12 months from the date of collection.

 

Who will we communicate your Data to?

For administrative purposes, we may communicate your Data to our service suppliers (e.g. IT services). If you are registered with the Natuzzi Community, we may communicate your Data to companies – including foreign companies – who manage the stores participating in the Natuzzi Community initiative, as well as to third parties where we are legally obliged to do so.

 

A full list of such companies will be made available if you send a written request to the contact details shown below.

 

How will the transfer of your Data to non-EU countries be regulated?

Your data may be transferred outside of the European Union, including to countries where the level of personal data protection may be lower than that guaranteed by European regulations.

In any case, your Data will be adequately protected during such data transfers, particularly as regards the standard contractual clauses introduced by European Commission Decision 2010/87/CE https://www.garanteprivacy.it/web/guest/home/docweb/-/docweb-display/docweb/1728496.

 

What rights do you have?

You have the right to request access to the Data, to request the amendment or cancelation of the Data, to request that data procession by limited, to object to our using your Data and to request that a copy of your Data be sent to you.

 

Rights of the interested party

Right of access

You have the right to obtain confirmation as to whether your personal data is being processed or not. If it is, you have the right to access your personal data and receive the information contained in this Privacy Policy.

 

Right of amendment

You have the right to obtain – without undue delay – the amendment of any incorrect personal data regarding you.

 

Right of cancellation

The have the right to obtain – without undue delay – the cancellation of personal data regarding you for any of the following reasons:

a) the personal data is no longer necessary as per the purposes for which they were collected or processed;

b) you have revoked your consent to data processing and there are no other legal grounds for data processing;

c) you have opposed data procession and there is no other legitimate motive to proceed to data processing;

d) your personal data has been processed unlawfully;

e) your personal data must be deleted to complete with a legal obligation.

 

Right to limit data processing

You have the right to obtain the limitation of data processing in the following scenarios:

a) if you inform us that your personal data is incorrect, we will limit data processing for the period needed for the data controller to check your personal data;

b) if data processing is illegal and you oppose the deletion of your personal data and instead request that its use is limited;

c) even though the data controller no longer needs your personal data for data processing purposes, your personal data may still be needed to check, exercise or defend a right in a legal setting;

d) if you have opposed data processing and are awaiting verification that we have legitimate reasons for this.

 

Right of opposition

You have the right to oppose – at any time – the processing of your personal data for direct marketing purposes, including any profiling activities linked to marketing.

 

Right to data portability

You have the right to obtain a copy of the personal data we have regarding you in a well-structured, intuitive format that can be viewed on an automatic device. You also have the right to pass this data to another data controller without the consent of the data controller that supplied you with it, in the event that:

a) data processing is based on consent or a contract; and

b) data processing is carried out using automated means.

You have the right to obtain the direct transfer of your personal data to another data controller, provided this is technically possible and only by request.

 

How can you change your preferences or revoke consent?

You can – at any time – check, modify or revoke your consent for the data processing purposes as set out in (a) and (b). You may also declare that you no longer wish to receive commercial information via email and/or instant messaging services. You can decide to leave the Natuzzi Community at any time. In order to do so, simply contact Natuzzi S.p.A. or the Data Protection Manager at the address privacy@natuzzi.com.

 

How do you contact the data controller and Data Protection Officer to exercise your rights?

You can exercise your rights by writing to the data controller and/or Data Protection Officer at the following addresses:

 

Data controller:

Natuzzi S.p.A.
Via Iazzitiello, 47
70029 Santeramo in Colle (BA)
Italy
Email: natuzzi@legalmail.it

 

Natuzzi S.p.A. Data Protection Officer:
Protection Trade Srl
Via Giorgio Morandi, 22
04020 Itri (LT)

 

How do you contact the relevant authorities to make a complaint?

Any complaints can be sent to the relevant authorities at the following address:

 

Garante per la Protezione dei Dati Personali [Personal Data Protection Authority]

Piazza di Monte Citorio n. 121
00186 Rome
Italy
Fax: (+39) 06.69677.3785
Tel: (+39) 06.696771
Email: garante@gpdp.it
Certified email address: protocollo@pec.gpdp.it

 

How will we keep you informed of any changes to this Privacy Policy?

This Privacy Policy is subject to change in the event that any changes are made to the way we process your Data or any other information contained herein. Your rights will not be affected by any changes. In the event that changes are made that may limit the protection of your personal data or infringe upon your rights as set out in the current version, we will use the contact details provided by you to inform you of this before your Data is processed according to the new policy. Your right to leave the Natuzzi Community and modify your consent and preferences will be guaranteed.

In any case, we invite you to consult the up-to-date Privacy Policy on the website from time to time.

 

Last updated: 14/05/2018

I consent to Natuzzi S.p.A. contacting me through the following channels:

- email

- instant messages (for example, SMS and WhatsApp)

- postal address

- call with operator  

for sending newsletters, to inform me about the products and services provided by the company, offers and promotions, as well as to conduct market surveys, using the methods described in point (a) of the Privacy Policy.

I consent to Natuzzi S.p.A. examining my preferences, the methods by which I interact with the company and my purchasing behaviour, by the methods described in letter (b) of the Privacy Policy.